Vliegveld Twenthe is het evenemententerrein waar techniek en innovatie zich thuis voelen

Twente meest innovatieve regio

Baanbrekende technologie, ondernemend talent, goede ideeën en investeerders van wereldklasse maken Twente de meest innovatieve regio van Nederland en de bakermat van de meest succesvolle Nederlandse start-ups. Hier wordt geëxperimenteerd met nanotechnologie, robots en zonne-energie.

Vliegveld Twenthe ligt midden in de Technology Base Twente; een iconisch bedrijventerrein op het gebied van moderne maakindustrie.

Onze start- en landingsbaan met vliegfunctie maken dit terrein tot een unieke evenementenlocatie waar innovatie zich meer dan thuis voelt.

Nationaal drone centrum

Het terrein van de oude vliegbasis is volgens de gemeente en provincie erg geschikt voor technische en innovatieve bedrijven die gericht zijn op de maakindustrie. En vanaf 1 juli 2015 moeten dronevliegers beschikken over praktijkervaring. Hieruit is het initiatief gekomen van Space53; een ontwikkel-, test- en opleidingscentrum voor drones.

Nokia gaat luchtverkeersleidingssyteem voor drones testen op vliegveld Twente

De eerste drone examens zijn georganiseerd in Hangar11 op Vliegveld Twenthe.

 

Solar Team Twente 2e van de wereld door baanbrekende technologie

Solar Team Twente is een team van studenten van Saxion en Universiteit Twente. Het team bouwde de afgelopen tien jaar vijf zonnewagens om mee te kunnen doen aan de World Solar Challenge in Australië. Afgelopen jaar scoorden ze daar de 2e plaats met een zonnerace-auto die werd gebouwd en getest op Vliegveld Twenthe.

Solar Team Twente investeert met de zonne-auto in de toekomst van Twente.

In de zonnewagen wordt de nieuwste technologie verwerkt, die hiermee wordt geintroduceerd op de markt. Naast het bouwen van de snelste zonnewagen ter wereld, promoot het team techniek onder scholieren en studenten.

Universiteit Twente is de universiteit van ‘Booming Business’

Business voortkomend uit wetenschappelijk onderzoek vormt meer dan ooit de motor voor economische groei. Verworven kennis omzetten naar economische bedrijvigheid of maatschappelijk nut, is één van de kerntaken van de Universiteit Twente.

Met meer dan 800 spin-off bedrijven is de Universiteit Twente koploper in Europa.

De Twentse Universiteit is daarmee ook de meest ondernemende universiteit van Nederland met de grootste campus. En dat terwijl het instituut pas in 1946 is opgericht!