Vliegveld Twenthe ligt centraal tussen Randstad en Ruhr

 

Vliegveld Twenthe ligt op een steenworp afstand van Enschede en op het kruispunt van twee belangrijke verbindingswegen in Nederland (A1) en Duitsland (31). Door de ideale ligging van het vliegveld tussen de Randstad en het Ruhrgebied, is het terrein voor zowel Duits als Nederlands publiek eenvoudig te bereiken.

Historische pitstop

Aan het begin van de twintigste eeuw waren vliegtuigen zo’n uniek verschijnsel, dat werkgevers hun personeel vrij gaven als er eentje in de buurt landde. Bijvoorbeeld ‘De Spin’ die in 1913 een testvlucht maakte vanuit Berlijn en een noodlanding maakte bij Twekkelo.

Het duurde tot 11 juni 1932 voordat er een officieel vliegveld was in Twente, maar die had wel direct verbinding met Schiphol. Hiermee werd het oosten van Nederland ontsloten met de rest van de wereld.

Een aantal dagen na de opening, op 18 juni 1932, landde de Graf Zeppelin op Vliegveld Twenthe. Een indrukwekkend luchtschip van 236 meter lang en een doorsnede van 30 meter. Op reis van Hamburg naar Rotterdam, maakte de zeppelin een tussenstop op Vliegveld Twenthe