Verrassend: 3FM-dj’s laten zich opsluiten op Vliegveld Twente voor nieuwe Serious Request

Verrassend: de dj’s van NPO 3FM laten zich dit jaar opnieuw opsluiten voor Serious Request. De locatie? Vliegveld Twente. Dat maakte de radiozender vandaag bekend. “We staan nog net niet te dansen op tafel.” Dj’s Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Wijnand Speelman gaan van 18 tot en met 24 december in lockdown, op de evenementenlocatie van Vliegveld Twente. Vanuit daar zal in de week voor kerst 24/7 radio gemaakt worden.

Daarnaast moeten de dj’s gedurende de hele periode een loopband draaiende houden. Luisteraars worden daarmee gemotiveerd om zelf ook coronaproof te gaan lopen en zich te laten sponsoren. De ‘lockdown in Twente’ zal ook coronaproof moeten verlopen voor de dj’s.

“We leven in een bijzondere tijd. Dat we dan zoiets mogen hosten maakt ons ontzettend trots”, reageert directeur Marten Foppen van de Twente Airport Evenementenlocatie. “We staan nog net niet te dansen op tafel, maar zijn hier wel enorm blij mee, want dit past bij ons.”

‘Om nooit te vergeten’

De crew van 3FM zal intrek nemen in Hangar 11 op Twente Airport, om vanuit daar non-stop live muziek te maken. Bezoekers kunnen – tegen betaling – plaatjes aanvragen. Een Glazen Huis zal er niet staan, het evenement is bovendien niet toegankelijk voor publiek in verband met corona-beperkingen.

De laatste jaren trok 3FM rond kerst met een nieuwe vorm van Serious Request door het land, onder de noemer The Lifeline. De plannen voor de alternatieve editie kwamen van de dj’s zelf. ,,2020 was één van de gekste jaren ever en deze editie van 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er waarschijnlijk ook één om nooit te vergeten”, aldus Sander Hoogendoorn.

 

Twents succes

Serious Request werd in 2012 al in Enschede gehouden en beleefde toen een van de meest succesvolle edities ooit. Dat jaar werd er bijna 14 miljoen euro opgehaald voor het goede doel. Heel Twente leefde toen mee met de goede doelen-actie van de radiozender.

De contacten met Twente Airport kwamen de laatste weken via-via tot stand. Foppen: “Maar we waren er heel snel uit, in 2 of 3 meetings. Wij zoeken kansen om te ondernemen in deze moeilijke tijd, 3FM zocht een mooie afgesloten locatie voor hun uitzending. Wij kunnen ze daarin heel goed faciliteren.”

Dit jaar staat de actie in het teken staat van het coronavirus, het geld wordt opgehaald om hulpverleners in binnen- en buitenland te ontlasten en komt ten goede aan het Rode Kruis.

Het is dit jaar de derde keer dat 3FM in actie komt in de vorm van The Lifeline. Tot en met 2017 lieten de dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis. De opbrengst van de jaarlijkse actie ligt sindsdien fors lager. Zo werd er vorig jaar ruim 1,4 miljoen opgehaald en stond de teller het jaar ervoor op 1,3 miljoen.