Evenementen-terrein is maar liefst 52 hectare groot
Het belooft het meest spraakmakende nieuwe evenemententerrein van dit jaar te worden: Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Het complex bij Luchthaven Twente is weer een stap dichterbij gekomen. Maandag ging de gemeenteraad van Enschede akkoord met het projectafwijkingsbesluit voor het terrein. Dankzij een tijdelijke vergunning kunnen er nu al evenementen op het terrein plaatsvinden tot 5000 bezoekers.
“Het terrein wordt herontwikkeld tot een veelzijdig evenementencomplex, waar zowel muzikale festivals als conferenties en vergaderingen plaats kunnen vinden.”
Veelzijdig evenementencomplex
Het terrein van het in onbruik geraakte militaire vliegveld vlakbij Enschede Airport Twente is maar liefst 52 hectare groot: een enorme lap grond met een taxibaan, verkeerstoren, acht F16-shelters, brandweerkazernes en een grote hangar. Het terrein wordt herontwikkeld tot een veelzijdig evenementencomplex, waar zowel muzikale festivals als conferenties en vergaderingen plaats kunnen vinden. De F16-shelters worden ingezet als vergaderlocatie, de oude brandweerkazerne op het terrein wordt omgebouwd tot een horecazaak. Daarnaast wordt het terrein een proeftuin voor technologische bedrijven en projecten uit de omgeving.
“De F16-shelters worden ingezet als vergaderlocatie, de oude brandweerkazerne op het terrein wordt omgebouwd tot een horecazaak.”
Hangar 11
Nog vóór zomer 2015 wordt het eerste grote project op het evenementencomplex afgerond: Hangar 11. Deze grote evenementenlocatie heeft een zaaloppervlak van 6000 vierkante meter, met nog eens 3000 vierkante meter aan faciliteiten.
“Net als bij DeFabrique gaan we uit van de kracht van de oude gebouwen.”
De kracht van de gebouwen
Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie is een project van de eigenaren van de Utrechtse evenementenlocatie DeFabrique. Net als die industriële evenementenlocatie wordt het terrein met respect voor het verleden opgelapt. Inmiddels is al begonnen met de verbouwing, vertelt woordvoerder Eugene Lubbers. Al kan je beter spreken van een restauratie: de gebouwen op het terrein worden zoveel mogelijk in authentieke staat teruggebracht. “Op het terrein staat bijvoorbeeld een oude betonnen bunker, die helemaal was ingepakt met golfplaten. We hebben de platen eraf gehaald, en nu is het weer een mooi en bijzonder bouwwerk. Dat gaan we met alle gebouwen op het terrein doen. Net als bij DeFabrique gaan we uit van de kracht van de oude gebouwen.”
Bron: Greater Venues