ExpoRIC maakt Vliegveld Twenthe veiliger dan ooit!

De vraag vanuit het bedrijfsleven groeide de laatste jaren sterk: Een ontmoetingsplek waarbij alle betrokken partijen in het veiligheidsdomein met elkaar in gesprek konden gaan. Afgelopen weekend is dit tot een succes gerealiseerd. Met 225 standhouders, duizenden bezoekers en vele demonstraties later heeft ExpoRIC haar stempel achtergelaten. Initiatiefnemer Sander Hesseling: “Het doel is de verschillende bloedgroepen bij elkaar te brengen en wel op een manier dat wij van elkaar kunnen leren!”

Drie dagen lang stond deelgebied Oostkamp in teken van innovaties en actuele vraagstukken. Juist doordat ExpoRIC voor een groot deel op het buitenterrein plaats vond, was er alle ruimte om een interactief programma te bieden. Verschillende soorten branden werden geblust, er werden vrachtwagens geborgen en je kon meerijden op de nieuwste crashtender. Om het thema ‘verbinden’ door te voeren in het gehele programma, eindigde elke beursdag met een slotdemo. Verschillende partijen uit het veiligheidsdomein werkten samen aan deze spectaculaire demonstratie. Het was er allemaal om mee te maken en te ervaren.

Door Twente gedragen

Regio Twente is een belangrijke speler geweest in het verwelkomen van ExpoRIC op Vliegveld Twenthe. De brandweercommandant van Twente, Stephan Wevers, geeft aan dat de beurs een mooie combinatie is met de Twente Safety Campus die op de noordzijde van de voormalige vliegbasis ligt. “Het is goed voor de Twentse economie en het bedrijfsleven. Wij zijn wel trots!”

Bekijk de aftermovie van het evenement hier: