Business Festival voor ondernemend Twente

Op donderdag 20 april kwam ondernemend Twente bijeen op het Business Festival in Hangar11. Ruim 1200 ondernemers proefden aan verschillende kennissnacks, vonden elkaar via de Matchmakers en ontmoeten elkaar in de Golden Caravans.

Het nieuwe evenement, geopend door de burgemeester van Enschede, trok veel aandacht van de regio. Zowel kleine start-ups als grote gevestigde namen waren aanwezig. Allemaal delen zij dezelfde mening: “De ambiance van een foodtruckfestival en de inhoud van een interactieve vakbeurs is een succesformule.”

Innovatie

Techiek gaat rapper dan wij ons soms kunnen voorstellen. Out of the box denken is essentieel en voorbeelden helpen daarbij. Toepassingen van verschillende technische innovaties, nanotechnologie, virtual reality en futuristische technieken, zijn dan ook veel besproken onderwerpen geweest. “Stilstaand water gaat stinken, dat geldt ook voor bedrijven die stil blijven staan.”

Vakbeurs-Hangar11-Vliegveld-Twenthe

Kennissnacks

Op het hoofdpodium deden inspirerende sprekers hun verhaal. Zo voorspelde Richard van Hooijdonk de trends van 2030 en vertelde Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely over zijn missie om het lekkerste én slaafvrije chocolade te maken. Verder was de beursvloer onderverdeeld in vier grote pleinen: Marketing, Tech, HR & Finance. In de domes en zeecontainers van deze pleinen vonden verschillende masterclasses plaats. Wil je deze kennissnacks volgen? Dan zet je de koptelefoon op die de directe verbinding heeft met de spreker.

Vakbeurs-Hangar11-Vliegveld-Twenthe

Fotocredits: Frans Nikkels