Event Case: Schlager Symphonica breekt alle records in Twente

Symphonica in Rosso, Heeren van Amstel Live, De Toppers in Concert, André Rieu Vrijthof en het Mega Piratenfestijn. Muziekevenementen waar gezelligheid en feeststemming de overhand hebben. Willie en Unique Oosterhuis denken dat Twente rijp is voor een nieuw type meezingfeest. 

Bier, wijn en frisdrank zijn inbegrepen bij de entreeprijs. Decor, aankleding, catering en muziek ademen een Duitse sfeer. In Hangar 11 op Vliegveld Twenthe speelt zich vrijdag 15 december de eerste editie af van Schlager Symphonica. Een meezingfeest met het 24-koppige Guido’s Orchestra én het publiek in een absolute hoofdrol.

Meezingfeest
Willie en Unique Oosterhuis denken dat Twente rijp is voor een nieuw type meezingfeest. Vader en zoon uit Haaksbergen, beiden actief als organisator van evenementen, zien het Nederlands/Duitse grensgebied als de ideale voedingsbodem voor de samenvoeging van klassieke symfonische muziek met populaire Duitse volkszang. Na de ‘Tolle Woche’ in Enschede is het tijd voor een volgende stap. “De schlagermuziek kent geen grens en is daarom zo geschikt.”


Programma
Met Annabel Anderson en Alex (‘Bossie Rode Rozen’) als presentatoren van een vier uur durend programma (20.00-24.00 uur) waarin het symfonisch orkest van de Limburger Guido Dieteren diverse artiesten begeleidt, moet Schlager Symphonica vooral een ‘hartverwarmende’ eindejaarsshow worden.

‘Lass die Sonne in dein Herz’. Dit thema van het concert is ontleend aan de gelijknamige hit van de Gruppe Wind. De uit Bocholt afkomstige Andreas Lebbing wist met zijn zangeressen twee keer deelname aan het Eurovisie Songfestival af te dwingen. Naast Wind komt ook VoXXclub, een populaire jonge schlagerband, naar Enschede.

Lijkt dit jou een leuk avondje uit met vrienden, collega’s of familie. Scoor dan hier je tickets.

Bron: Tubantia