Het festivalseizoen van 2017

De zomer is aangebroken. Dat merk je aan het aantal zonuren, minder file op de weg en dat we weer terrasjes kunnen pakken. Wij hebben zin in de zomer. Dit is altijd een mooi moment om vooruit te blikken naar het festivalseizoen. Deze zomer kunnen wij genieten van drie fantastische festivals op Vliegveld Twenthe.

5 augustus – Airforce Festival

In de zomer van 2016 vond de eerste editie van het Airforce Festival plaats. Dit was het eerste muziekevenement op onze locatie van deze grootte, met zo’n 9.000 bezoekers. De gasten waren dan ook zeer enthousiast en kwamen uit heel Europa. De sterke line-up van DJ’s viel in het voortraject al op en tijdens het evenement zagen de gasten met eigen ogen dat de bijzondere locatie een zeer sterke aanvulling was voor het evenement. De internationale dancescene in Twente kent bovendien vele toppers zoals Joey van Ingen (DJ Radical Redemption) en Danny Masseling (DJ Angerfist), de DJ-groep Denekamps gespuis die zich hiermee in hun eigen Twente voor de duizenden fans konden presenteren en de trots op onze mooie regio uitdragen. Dat er een goede sfeer hing was duidelijk; het evenement verliep gemoedelijk en de basis om verder te ontwikkelen en komend jaar de puntjes op de ‘i’ te zetten is daarmee een feit. De tweede editie van het Airforce Festival vindt zaterdag 5 augustus plaats. Bekijk de nieuwste trailer of bestel tickets via de website.

26 augustus – Dutch Motorcycle Festival

Elke motorfanaat in het land is wel eens naar de MOTORbeurs geweest in de Jaarbeurs. Het evenement bestaat al ruim 30 jaar en is uitgegroeid tot bijna 100.000 bezoekers per editie. Maar de wens bleef bestaan om in de zomer een motor festival te organiseren voor actieve motorliefhebbers van jong tot oud, zonnig weer en goede muziek.

Het Dutch Motorcycle Festival centreert zich op het buitenterrein van De Strip en de daarbij gelegen gebouwen. In de shelters staan verschillende standhouders: van motorimporteurs tot kleding verkopers en van reisbureaus tot de BOVAG. Als het maar met motoren te maken heeft. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van gave demo’s, kinderactiviteiten, de lekkerste foodtrucks en goede muziek.
Het evenement is echt een familie evenement en dus geschikt voor jong en oud met een motorhart. Daarom is er ook voor de jonge motormuizen en motorliefhebbers zonder rijbewijs genoeg te doen. Meer informatie over het programma of het kopen van tickets vind je op de website.

1 t/m 3 september – International Army Show

In het eerste weekend van september vind de eerste editie van de International Army Show plaats. Het decor van Vliegveld Twenthe is de perfecte entourage voor dit evenement. Iedereen met affiniteit met het leger en legerhistorie kan zich hier de gehele dag vermaken. Naast honderden oude voertuigen bekijken is er ook van alles te doen.  Zo kan je door militaria spullen neuzen op de vintage markt in Hangar11, met volle bepakking een leger parcours afleggen én zijn er divers re-enact shows te bezichtigen.
Tijdens dit evenement wordt er ook stilgestaan bij wat oudgedienden voor ons hebben betekend in diverse periodes uit de geschiedenis. Dit gebeurt onder andere bij het Concours Defile. Een opstelling van tal van gevarieerde legervoertuigen voor een podiumpresentatie. Naast het voertuig komen natuurlijk ook de verhalen aan bod welke rol het voertuig gespeeld heeft tijdens de missie en hoe het voertuig door alle manschappen ervaren is. Lees meer over dit internationale evenement.