Theaterstuk Hanna van Hendrik

Hanna van Hendrik is een groots theaterspektakel. Het wordt uitgevoerd door acht acteurs, dertig figuranten, een vijfkoppige live band (Her Majesty) een zangkoor, tien ballerina’s, vier motorcrossers en zeven koeien!

Het boerenerf
De voorstelling vindt plaats in onze Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Het terrein wordt omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers. In drie aktes loopt het publiek met Hanna mee door haar leven. Inderdaad lopen, letterlijk. Liesbeth: ‘Het stuk gaat over wat er kan gebeuren in een familie en hoe je elkaar vasthoudt en af en toe los laat. We gaan het publiek, zo’n 1000 man per avond, drie keer verplaatsen, zodat ze drie verschillende belevenissen hebben. Dat is heel belangrijk, want dan kijk je er tegenaan én zit er middenin. Alsof je bij iemand binnen bent, op bezoek bent, en heel dicht in iemands leven komt. We eindigen buiten, achter de hangar, in de natuur. Dat heeft iets overweldigends, waarmee je kunt laten zien dat de mens eigenlijk maar heel klein is ten opzichte van maatschappij en het lot. En dat het goed is om je over te geven aan de veranderingen in de wereld om je heen.’

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen deelgenoot van het leven van boerin Hanna. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig. overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in ’71 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.


Het theaterstuk is te zien van 5 juni t/m 21 juli 2019. 
De kaartprijs is inclusief een maaltijd, die bestaat uit een assortiment van (streek) gerechten. Daarom is het terrein 1.5 uur voor aanvang van de voorstelling open. Kom en geniet van een avondvullend spektakel met eten en drinken.  Voor meer informatie of tickets, klik hier.