Evenementenpark op terrein luchthaven Twente

De eigenaar van het luchthaventerrein in Enschede ADT heeft een koper gevonden voor het gebied met de voormalige taxibaan en verkeerstoren, evenementenhal Hangar 11, acht F16-­shelters en de brandweerkazernes. Familiebedrijf Van Eck uit Maarsen wil er een park beginnen voor evenementen.

Het gaat om een gebied van 50 hectare, zo’n honderd voetbalvelden, en het gaat ‘De Strip, engineering playgrond’ heten. Van Eck wil er 5 miljoen euro investeren en verwacht dat het op den duur zo’n 130 banen oplevert, evenveel als in zijn vestiging in Maarsen. De plannen voor de zuidkant van het gebied zitten de ontwikkeling van de luchthaven niet in de weg.

Stoer vermaak en Boer zoekt Vrouw
Het wordt een plek waar technologie, innovatie en recreatie hand in hand gaan. Bedrijven of groepen particulieren kunnen er terecht voor evenementen als personeelsuitjes of teamdagen. Zo is KPN is een klant van Van Eck. “Ze kunnen er bijvoorbeeld met zware machines als een shovel zand scheppen of anderen dingen doen die sommige mannen leuk vinden”, aldus een woordvoerder.

Ze spreekt tegen dat het gaat om racen en ander vermaak dat overlast kan geven. “Het wordt ook geen bedrijventerrein”. Wel kan het een locatie worden voor foto-­ en filmopnamen. Van Eck heeft daarvoor ervaring opgedaan met The Voice of Holland en Boer zoekt Vrouw.

Locatie doorslaggevend
ADT is opgetogen dat in economisch moeilijkere tijden dit familiebedrijf overgaat tot de aankoop van grond en het opzetten van het park. Hoeveel geld daarmee gemoeid is, wil ze niet zeggen. Van Eck heeft ADT zelf benaderd, doorslaggevend zou de locatie zijn, tussen het Ruhrgebied en Randstad.

Van Eck wil het park opzetten met oog voor de gebouwen en de historie van het gebied. “Hij wil niet bijbouwen, maar de bestaande behoeden voor verder verval en opknappen. De brandweerkazerne krijgt bijvoorbeeld een nieuw dak.” De buurt en relaties van ADT zijn vanavond ingelicht. Ze zijn volgens de woordvoerder overwegend positief, maar maken zich wel zorgen over de verkeersafwikkeling. Volgens ADT is daar geen reden voor.

Het koopcontract wordt waarschijnlijk in juli getekend. Het park wordt in fases in gebruik genomen.

Bron: RTV Oost