Airforce Festival: Ruige muziek met perfecte sfeer!

Afgelopen zaterdag 6 augustus, was de eerste editie van het Airforce Festival. Ruim een jaar heeft de organisatie van het evenement gedaan over de voorbereidingen van het festival. Het resultaat? Bijna 10.000 bezoekers, een perfecte sfeer en een volgende editie in de planning. 

Door een ijzersterke line-up was Airforce Festival in het voortraject al een veel besproken evenement. De grootste (internationale) DJ’s in hardere stijlen waren op dit evenement te vinden. Toch was het voor meerdere DJ’s een thuiswedstrijd. Vier grote namen van het festival, waaronder Angerfist en Radical Redemption, groeiden op in Twente. Een dancefestival in hardere stijlen lijkt hier dan ook wel op z’n plaats.

Airforce Festival op DeStrip

Meer dan alleen de muziek
Voor deze dag is de Strip binnen een week verbouwd tot militair festival terrein. Zo waren er twee podia te vinden in de shelters, is er met lampen een landingsbaan gesimuleerd en is er bijna een kilometer aan militaire netten gebruikt. En toen het donker werd gaf het uitlichten van de verkeerstoren en oude bunkers wel een bijzonder effect. Zoals een van de gasten heeft aangegeven; “De muziek is het allerbelangrijkst, maar het is de combi met een toffe locatie die mij echt heeft overgehaald.”

Airforce Festival
Airforce Festival
Airforce Festival

De ultieme sfeer
Als organisator van meerdere festivals in de regio heeft Absolutely Fresh veel ervaring opgebouwd. Toch weet je nooit wat je te wachten staat. Er kan op zo’n dag van alles gebeuren. Een beetje blij verrast zijn ze dan ook wel.  “Met zoveel mensen bij elkaar, is het bijna uitzonderlijk dat we het festival hebben afgesloten met 0 incidenten. Daar komt bij dat dit de eerste editie is. Je houdt met alles rekening, maar het is altijd afwachten. Dit laat zien hoe bijzonder goed de sfeer was!”.

Na deze epische eerste editie is er geen weg meer terug; de editie van 2017 staat al in de planning. Hoewel de ticketverkoop nog niet is gestart, hebben al 3.000 mensen aangegeven er in 2017 weer bij te zijn! De reacties zijn dan ook lovend: loep zuiver geluid, uitstekende organisatie en een fantastische locatie.

Afsluiting Airforce Festival

Fotocredits: airforcefestival.com