Fietsen tegen kanker op 4 september!

Al 18 jaar zet een groot team van sponsoren, bekende Nederlanders en zeer gemotiveerde vrijwilligers zich in voor het jaarlijkse evenement Ride for the Roses. Het doel van deze fietstocht, de Ride, is om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Vliegveld Twenthe draagt dit jaar ook een steentje bij. Wij zijn de start- en finishlocatie van deze 19e editie. 

Van kanker een chronische ziekte maken, dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van Ride for the Roses wordt dan ook gebruikt voor onderzoeken om de kennis over kanker te vergroten, kanker sneller op te kunnen sporen en behandelingen effectiever te maken. Gezien sporten de kans op kanker verlaagd, was de keuze voor een wielerevenement ook snel gemaakt!

Coverfoto RftR 2012

Ride for the Roses heeft haar naam te danken aan de symbolische betekenis van de roos; een morgen voor iedereen!

Routes
In 1998 is dit wielerevenement voor het eerst in Nederland georganiseerd. De belangstelling was groot en daarom breidde het aantal routes al snel uit. Aan zowel de fanatieke wielrenner als de genietende fietser wordt gedacht. De verschillende tochten zijn 25, 50 en 100 kilometer lang. Daarnaast is er speciaal voor deze Twente editie mountainbike routes uitgestippeld. Met de routes van 35, 50 en 70 kilometer lang is er een uitdagende tocht voor getrainde als minder actieve mountainbikers.
De route wordt begonnen en afgesloten bij de grootste binnenlocatie van Vliegveld Twenthe, Hangar11. Naast voldoende parkeergelegenheid wordt er ook gezorgd voor verschillende horeca punten, informatieve stands en een fietsenmaker voor noodgevallen. Benieuwd naar de plattegrond voor editie 2016? Klik hier.

Meedoen?
Ondertussen heeft de Ride for the Roses al ruim 13 miljoen euro opgehaald in de 18 edities. Allemaal voor onderzoek tegen kanker. Op zaterdag 4 september gaan we samen naar een opbrengst van bijna 14 miljoen fietsen. Wilt u met 7.000 andere fietsliefhebbers ook in het grootste peloton van de wereld fietsen? Inschrijven gaat via www.ridefortheroses.nl.

700_0912