Theaterspektakel Hanna van Hendrik terug op Vliegveld Twenthe

In de zomer van 2019 ontving Vliegveld Twenthe zo’n vijftigduizend bezoekers tijdens de theatervoorstelling Hanna van Hendrik. Een ongekend succes: er werden ruim 51 voorstelling gespeeld en er staan nog zo’n tienduizend mensen op de wachtlijst voor een reprise. In de zomer van 2022 is het eindelijk zo ver: Hanna van Hendrik is terug! Bestel hier direct je kaarten.

OVER HANNA VAN HENDRIK

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, zelf geboren en opgegroeid in Twente. Het theaterspektakel is een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd en een familiekroniek ineen. Het theaterstuk vertelt over de strijd van de boeren tegen ruilverkaveling in Tubbergen. Tegelijkertijd ontdek je hoe boerin Hanna en haar man Hendrik worstelen met leningen van de bank, in deze tijd een actueel verhaal. 

THEATERSPEKTAKEL

Wat het theaterstuk een spektakel maakt? Acht acteurs, veertig figuranten, een vierkoppige live band, een zangkoor, tien ballerina’s, vier motorcrossers, zes koeien en dat allemaal op een voormalige vliegbasis. Ter Steege vertelt aan RTV Oost: “Hanna van Hendrik is net zo groot als Soldaat van Oranje, maar de kaartjes zijn goedkoper. We doen dat bewust en willen ook dat het breed toegankelijk is, zodat het voor iedereen bereikbaar is.”

PLANNEN VOOR NIEUWE VOORSTELLING

Als pionier van locatievoorstellingen wil Stichting Hanna van Hendrik lokale verhalen met universele zeggingskracht blijven produceren. Op 29 april 2023 gaat er daarom een nieuw theaterstuk in première. De naam is nog niet bekend, maar het onderwerp wel. Het gaat over een klein gehucht in Twente waar iets geweldigs gebeurt. Alleen blijkt dit een keerzijde te hebben. Bezoekers worden mee teruggenomen naar de landelijke april-meistaking in 1943, die startte bij Stork in Hengelo. “Het gaat over hoe het verleden en heden met elkaar te maken hebben, over familie en over de keuzes die je maakt”, vertelt Johanna. Precies 80 jaar na de staking wordt het verhaal dus opnieuw verteld. Wij zijn benieuwd! 

Kom het theaterstuk Hanna van Hendrik deze zomer ervaren op Vliegveld Twenthe. Meer informatie & tickets: hannavanhendrik.nl 

Hanna van Hendrik Vliegveld Twenthe